Furmint Hétvége Köveskálon

A Mi a Kő így készül…


Február 23. péntek:
18 órától ültetett 5 fogásos borvacsorával, hozzá illő furmintokkal egy neves sommelier közreműködésével.


Menü a borsorral:

Welcome: Trombitás Furmint 2017 – minta tartály

  1. Libamáj Créme Brulee, furmintos birs-zselé, házi szarvasgombás zsemle

Tornai Prémium Furmint 2015

2. Paszternák krémleves, füstölt tokhal, mangapopcorn

Somlói Vándor Furmint 2017

3. Szarvasgombás fácán quiche zöld levélsalátán

Pálffy Káli Királyi Furmint 2015

4. Angus marhaborda, füstös burgonyapüré, spárga, csicsóka, gomba

Tornai Apátsági Furmint 2012

5. Almás rétes pohárban

Garamvári Furmint Pezsgő


A Gasztrofalu másik két éttermében szintén furmint vacsora zajlik ebben az időben.

Február 24. szombat:
9 és 11 óra között Reggeli a MI a KŐ-ben – Svédasztalról helyi különlegességekkel, sajtválogatással– kizárólag asztalfoglalásra
12 és 16 óra között a’la carte Ebéd a MI a KŐ-ben
18 órától az ötfogásos borvacsora vagy a’la carte vacsora a MI a KŐ-ben.

12-13.30 és 15-16.30 ismerkedés balatoni, és más környékek furmintjaival
somelier által vezetett borkóstoló és előadás
három helyszínen: Káli Art Inn, Pálffy Pince, Káli Kövek

Ezekben az idősávokban a másik kettő étteremben szintén furmintokkal lehet ismerkedni.

12-19 óra között kiállítás a Kultúrházban és Furmint téka, ahol a napközben megkóstolt tételek megvásárolhatóak.

Február 25. vasárnap
9 és 11 óra között Reggeli a MI a KŐ-ben – Svédasztalról helyi különlegességekkel, sajtválogatással– kizárólag asztalfoglalásra
12 és 16 óra között a’la carte Ebéd a MI a KŐ-ben

ASZTAL ÉS SZÁLLÁSFOGLALÁSI IGÉNYÜKET E-MAILEN ÉS TELEFONON IS LEADHATJÁK!

Az ötfogásos borvacsora szombaton és vasárnap is egész nap kérhető!

További információk:

http://www.kostolom-info.hu/kezdolap/furmint-napok/